Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Molenweg 1 in Schagen 1742 NK

Molenweg 1

1742 NK Schagen
Vraagprijs € 695.000,- k.k. Verkocht

Omschrijving

TE KOOP BIJ INSCHRIJVING
RICHTPRIJS € 695.000,- k.k.

STOLPBOERDERIJ van het Noord-Hollandse type, gebouwd in 1849, in deels gave staat verkerend en gesitueerd aan de zuidoostzijde van de Molenweg. De kavel waarop de boerderij, genaamd "Stal Molenwijk", ligt, wordt begrensd door de
...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Maatschappelijk vastgoed
Lees meer

Omschrijving

TE KOOP BIJ INSCHRIJVING
RICHTPRIJS € 695.000,- k.k.

STOLPBOERDERIJ van het Noord-Hollandse type, gebouwd in 1849, in deels gave staat verkerend en gesitueerd aan de zuidoostzijde van de Molenweg. De kavel waarop de boerderij, genaamd "Stal Molenwijk", ligt, wordt begrensd door de Molenweg, de Zaagmolen en de Korenmolen en heeft iets van het oude slotenpatroon behouden. "Molenweg" is de benaming die later gegeven is aan het deel van de Loeterdijk tussen de Zaagmolen en de Korenmolen. De Loeterdijk, die vermoedelijk al in de middeleeuwen is aangelegd, verbond oorspronkelijk de Markt van Schagen met het buurtschap Tjaarsdorp. Dit buurtschap bestond uit een aantal stolpen op een terp waarvan de in 1888 herbouwde stolp Spreeuwenlaan 1 en de in 1859 gebouwde stolp Tjallewallerweg 1 bewaard gebleven zijn. Als zodanig vormen boerderij "Stal Molenwijk" en de weide, samen met de op de voormalige terp Tjaarsdorp gelegen stolpen, een goed bewaard gebleven authentiek en historisch waardevol deel van Schagen. Het object is dan ook een gemeentelijk beschermd monument.

De stolp, die tot 1974 in bezit was van veeboeren, werd in dat jaar overgedragen aan de gemeente die het pand verhuurde tot begin 2018. De Westfriese Folklore Schagen stalde er tot die tijd paarden. De huidige kavel is aanzienlijk kleiner dan de oorspronkelijke kavel van ruim 27 ha die vroeger bij de boerderij hoorde, maar is met een afmeting van circa 2.250 m² nog steeds meer dan royaal te noemen (het perceel moet nog kadastraal worden ingemeten). Het is één van de weinige overgebleven stukken oorspronkelijk grasland in de wijk Waldervaart. Het weiland was tot begin 2018 in gebruik als weide van een kinderboerderij. De boerderij ligt op een fantastische plek en op loopafstand van het Schager centrum en is geschikt voor diverse doeleinden, zoals het houden van dieren, een inrichting als werkplaats of atelier is eenvoudig te realiseren, maar ook een zorglocatie of een B&B behoort tot de mogelijkheden. Met deze stolp krijgt u een uniek stukje Schager geschiedenis in handen!

Bouwjaar ca. 1849, gebruiksoppervlakte wonen ca. 105 m², inhoud ca. 2.290 m³, inpandige bergruimte ca. 505 m² en perceeloppervlakte ca. 2.195 m².


Indeling:
Royaal entree met meterkast (4 groepen en aardlekschakelaar). Woonkeuken met eenvoudige keukenopstelling met afzuigkap en zonder inbouwapparatuur. Vanuit de keuken heeft u heerlijk vrij uitzicht. De eenvoudige badkamer is voorzien van een doucheruimte en wastafel en is grotendeels betegeld. In de toiletruimte vindt u een toilet en een fontein. De woonkamer heeft een sfeervol balken plafond en is voorzien van een rookkanaal. Gelijkvloers zijn er twee slaapkamers te vinden waarvan één met balken plafond en de andere is voorzien van een wastafel.

In de koegang is een wasmachine aansluiting aangebracht en zijn er diverse boxen en een elektrische boiler. Via de buitendeur komt u op het buitenterrein. Daarnaast is er nog een royale bergruimte groot ca 4,58m x 12,63m (voormalige dars) bereikbaar middels darsdeuren. In het vierkant is een inpandige berging gerealiseerd. Binnendoor is de aangrenzende schuur te bereiken. De aangebouwde schuur is groot ca 7,75m x 4,45m. Genoeg ruimte om uw (woon)wensen uit te voeren!

Eerste verdieping:
Via een vaste trap vanuit de koegang komt u op de royale bergzolder met zicht op het houten vierkantgebint en de kap van de stolpboerderij. Hier vindt u ook de stookruimte met CV opstelling (Remeha Avanta Combi HR 2007).

Tuin:
De tuin en het erf zijn ingericht met o.a. diverse hagen, een speelterrein, een gazon en een kleine dierenweide. Een oprijpad geeft toegang tot het perceel.

De boerderij is ca 17,5 meter x 19 meter en is opgetrokken uit 1 vierkant.

Bijzonderheden:

Het pand wordt per inschrijving verkocht en kan alléén worden bezichtigd op de hieronder aangegeven tijden:

- donderdag 27 juni 2019 14:00 uur – 16:00 uur;
- vrijdag 5 juli 2019 10.00 uur – 12.00 uur;
- donderdag 11 juli 2019 14:00 uur – 16:00 uur.

Deze inschrijving geschiedt onder de Bijzondere Voorwaarden verkoop Molenweg 1 Schagen.

Inschrijfbiljetten worden afgegeven in gesloten enveloppen met vermelding ”Bieding Molenweg 1 Schagen“ vóór vrijdag 30 augustus 2019 17.00 uur ten kantore van Notariskantoor Welkers & Wardenaar te Schagen. Inschrijfbiljetten kunnen ook digitaal worden toegezonden naar: biedingen@notariswelkers.nl. Let op: alleen tijdige biedingen worden meegenomen en het moment van ontvangst op het notariskantoor is bepalend.

De inschrijving vindt gesloten plaats. Het openen van de enveloppen (of e-mailberichten) met de inschrijvingsbiljetten zal plaatsvinden ten overstaan van de notaris verbonden aan notariskantoor Welkers & Wardenaar op 2 september 2019 om 13.30 uur. Een bod dient bij voorkeur onvoorwaardelijk, onherroepelijk en zonder enig voorbehoud te zijn.

Op de verkoop bij inschrijving zijn de algemene voorwaarden 1996 van toepassing (deze kunt u bij SC Bakker Makelaardij of notariskantoor Welkers & Wardenaar opvragen), welke algemene voorwaarden van toepassing zijn voor zover er niet van is afgeweken in onderhavige bijzondere voorwaarden.

Bestemming:
Het object wordt aangeboden met de huidige bestemmingen "wonen" en "tuin".
De Gemeenteraad heeft aangegeven in principe mee te willen werken aan een bestemmingsplanwijziging om een maatschappelijke voorziening of lichte horeca mogelijk te maken. Maatschappelijke voorzieningen zijn: educatieve, sociaal-medische, sociaal-culturele, levensbeschouwelijke, sport- en recreatieve voorzieningen en voorzieningen ten behoeve van openbare dienstverlening, alsook ondergeschikte horeca ten dienste van deze voorzieningen. Bij lichte horeca moet gedacht worden aan horecabedrijven, die gelet op de aard en omvang ervan niet of slechts in geringe mate storend kunnen werken op de omgeving, zoals een ijssalon, broodjeszaak, theehuis, lunchroom of restaurant. Verder staat de Gemeenteraad er voor open om bij een bestemmingsplanwijziging naar maatschappelijk of lichte horeca een huurovereenkomst aan te gaan met de bieder voor het gebruik van de naastgelegen dierenweide.

Bijzonderheden:

- gemeentelijk beschermd monument

- oplevering leeg en ontruimd, vrij van huur en gebruik

- eerste terugkoop recht gemeente Schagen

- anti-speculatiebeding

- ouderdomsclausule

- asbestclausule

- geen roerende zakenlijst aanwezig

- niet bewoond door eigenaar clausule

- verzoek en kosten eventuele procedure bestemmingsplanwijziging kopende partij

- recht voor de gemeente Schagen op teruglevering bij niet realiseren/uitoefenen van het bedrijf van koper na bestemmingsplanwijziging binnen een tijdbestek van 1 jaar na onherroepelijke bestemmingswijziging

- de gemeente Schagen staat in principe welwillend tegenover het splitsen van de boerderij. Aan het splitsen van het pand zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. De bestemmingsplanprocedure van de Gemeente Schagen dient onder andere hiervoor gevolgd te worden. De monumentale status van de boerderij zal moeten worden gerespecteerd.

- transport vindt plaats bij projectnotaris Welkers & Wardenaar

Voor meer informatie kunt u de verkoopbrochure opvragen bij SC Bakker Makelaardij.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in.
Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor úw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vindt u op aankoophuis.nl
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 695.000,- kosten koper Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Soort Object Maatschappelijk vastgoed Perceeloppervlakte 2195 m² Energie Energieklasse G Energie einddatum 08-06-2028 Parkeergelegenheid Parkeerpl. niet overdekt 0 parkeerplaats(en) Parkeerpl. overdekt 0 parkeerplaats(en) Diversen Woonruimte Geen woonruimte aanwezig Nevenbestemming Horeca
Hoofdfunctie
Maatschappelijk vastgoed
Type
Zorginstelling
Oppervlakte
105 m²
Voorzieningen
Eigen parkeervoorzieningen aanwezig, buitenruimte aanwezig
Herbestemming mogelijk
Ja
Bestemmingstype
Maatschappelijk
Functie
Horeca
Regio
Noord-Holland
Sector
Restaurantsector
Type
Bistro, petit-restaurant
Woonruimte aanwezig
Ja
Woningoppervlakte
105 m²
Huurinkomsten woonruimte
€ 1,- p.j.
Horecaruimte
105 m²
Huidige aantal zitplaatsen
1
Omzet laatste boekjaar
€ 1,-
Route van naar Molenweg 1, 1742 NK Schagen

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Reageer op objectBedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.